Vlag van Nederland

Arjen Robben scoorde vanavond de belangrijke 2-0 voor Oranje en zag zijn ploeg uiteindelijk met 3-1 winnen. Toch was de aanvaller na afloop kritisch op zijn ploeg, niet in de laatste plaats omdat hij als enige een ereronde liep. Hij reageerde daarna voor de camera van NOS.

“Het was niet mijn bedoeling om daar alleen te lopen”, zei Robben na afloop. “Maar de andere spelers waren al naar binnen. Dat gebeurt niet bewust, maar we zullen het er nog wel over hebben.”

Arjen Robben was verder nog meer kritisch op zijn ploeggenoten. “Je moet winnen en het liefst met veel doelpunten. Dat is aardig gelukt”, aldus Robben. “Maar ik vond het na rust ook heel apathisch. Je moet goals maken. De wil is er bij iedereen, maar er moet nog veel meer beleving in zitten.”

Robben houdt hoop: “We doen nog mee. Maar sommige dingen heb je niet in eigen hand. Waardeloos dat het om doelsaldo gaat en niet om onderling resultaat. Dan heb je een echte finale tegen Zweden.”

De twee duels hebben veel gevraagd van Robben. “Ik ben helemaal leeg. Het is een pittige week geweest. Voor mij was het ook heel zwaar. Dit waren mijn eerste twee wedstrijden met negentig minuten. Ik vecht voor mijn team, maar in je achterhoofd weet je: ik ben nog niet top.”

Lees meer over: ,