Vlag van Nederland

Mandy van den Berg, de aanvoerder van de OranjeLeeuwinnen, neemt een break. Dat laat de verdedigster weten via de website van haar management.

“Voor mij persoonlijk is het een erg dubbele zomer geweest”, doelt Van den Berg op het afgelopen EK. “Ik heb genoten van het succes, de dans, genoten van de prestaties die we samen hebben neergezet en de Europese titel die we in eigen land hebben gewonnen.”

“Ik heb het ook erg zwaar gehad met de persoonlijke onverwachte teleurstelling en de manier waarop dit is gebeurd die ik tijdens het toernooi te verwerken kreeg. Die teleurstelling en pijn van toen zit nog diep en moet ik eerst een plek geven.”

Van den Berg moest na enkele wedstrijden op het EK genoegen nemen met een plek op de reservebank. Stefanie van der Gragt nam haar positie in en de band verschoof naar de arm van Sherida Spitse.

“Ik vind altijd dat je dingen moet doen en keuzes moet maken in het leven waar je gelukkig van wordt”, vervolgt de verdedigster. 

“Mogen spelen voor mijn land is dat voor mij altijd geweest, maar ik heb nu tijd nodig om dit te verwerken”, besluit Van den Berg.

Lees meer over: