Bijna twee jaar geleden speelde Klaas Jan Huntelaar zijn laatste interland voor Oranje, bijna net zolang geleden als Robin van Persie, voordat hij op 31 augustus jl. aan mocht treden tegen Frankrijk. Dit weekend liet Huntelaar zien dat zijn terugkeer bij Ajax hem voorlopig geen windeieren legt. Hij werd gehaald voor de bank, maar voorlopig lijkt trainer Marcel Keizer niet om Huntelaar heen te kunnen. Kijkt Dick Advocaat ook mee?

De spits scoorde twee keer in het thuisduel van Ajax tegen PEC Zwolle en vooral de eerste goal is was er eentje om in te lijsten. De spits kreeg de bal van rechtsbuiten Neres net achter zich en tikte de bal op intuïtie achter zijn standbeen langs in de lange hoek.
Zie hier de heerlijke goal van Huntelaar:

Hij maakte in de slotfase ook nog even de 3-0:

Mede door het spitsenprobleem waar Dick Advocaat mee lijkt te kampen komt de goede vorm van Huntelaar misschien wel precies op het juiste moment. Met twee cruciale interlands, waarin vooral veel gescoord moet worden, voor de boeg kan Advocaat de geslepen Huntelaar wellicht goed gebruiken. In de duels met Wit-Rusland en Zweden moet Oranje zowel punten als doelpunten goedmaken.

Eind van deze maand zullen we zien of Advocaat het aandurft met de 34-jarige Huntelaar.