Vincent Janssen maakte na het sluiten van de reguliere transfermarkt alsnog de overstap (op huurbasis) naar Fenerbahçe. Hij maakte daarmee gebruik van het feit dat de Turkse transfermarkt langer geopend was dan in de rest van Europa.

Sinds de stap van zijn club Tottenham naar Fenerbahçe gaat het beter met Janssen, die vorig jaar amper speelde in de Premier League en erg moeilijk het net kon vinden. Toch bleef hij lange tijd de nummer één spits van Oranje. Zijn positie stond pas de laatste duels echt ter discussie, maar met zijn recente prestaties in Turkije hoopt hij die tijd achter zich te laten.

“Het vormt een nieuwe start, bij een schitterende club in een mooie competitie. Ik ben blij dat die kans zich een week of vier geleden voordeed”, aldus Janssen, die tijdens de wedstrijd Frankrijk – Nederland nog een verhuurperiode aan Brighton & Hove Albion afwees. “Het was hectisch, maar mijn focus was honderd procent op die wedstrijd.”

Janssen zegt dat de spelers van Oranje nog vertrouwen hebben in een goede afloop. “Hoeveel we er moeten maken, is een goede vraag. De insteek in Wit-Rusland is in elk geval te winnen. Dusdanig dat we tegen Zweden alles nog in eigen hand hebben.”