Het regende dat het goot in de Kuip in Rotterdam, maar daar leek Oranje – op enkele schuivers na – weinig last van te hebben gehad: Noorwegen was geen enkel partij in de met 2 – 0 gewonnen wedstrijd. Oranje speelde net als tegen IJsland aanvallend en ondanks de regen redelijk snel. Opmerkelijk is wel dat het eerste doelpunt uiteindelijk door Ooijer werd binnengekopt naar een vrije trap die Van der Vaart schoot. Nadat Oranje weer was opgedroogd in de rust zette het elftal de goede 1e helft door. Zo lieten ze regelmatig zien dat het aanvallend wel goed zit. Robben maakte 2 – 0 na een mooie opgezette aanval. En daar bleef het helaas bij.

Oranje beloofde hun ‘sportieve plicht’ te doen in de laatste thuiswedstrijd in de kwalificatiereeks en die belofte hebben ze een klein beetje ingelost. Er lagen genoeg kansen voor Oranje, dat we daarvan maar 2 hebben benut, wijten we dan maar aan de Noren. Die niet onder hun niveau speelden, maar wat moet je een ploeg verwachtten die laatste eindigt in de poule? Enfin, Nederland deed zijn plicht en won. Over 3 maanden spreken we elkaar weer.