Zweden lijkt Oranje de laatste hoop op een WK-ticket te hebben ontnomen. De directe rivaal legde Luxemburg over de knie door met 8-0 te winnen. Daardoor moet Nederland eigenlijk een soortgelijk resultaat neerzetten tegen Wit-Rusland om de Zweden te achterhalen.

De eerste goal viel al na tien minuten, toen Ola Toivonen gretig onderuit ging in de 16 na licht contact. De scheidsrechter kendde niettemin een strafschop toe, die werd benut door Andreas Granqvist. 1-0 voor de Zweden.

De 2-0 stond niet kort daarna op het scorebord, toen spits Marcus Berg de bal simpel kon controleren voor het doel van de Luxemburgers en onberispelijk binnenschoot. De oud-PSV’er maakte er in de slotfase van de wedstrijd ook 3-0 van.

Na rust werd het nog beroerder voor Oranje. Marcus Berg maakte zijn derde van de avond en zorgt voor 4-0. Binnen het uur werd het zelfs 5-0 voor Zweden door een kopgoal van Lustig.

Het feest voor de Zweden was daarna nog niet klaar. Een penalty (dit keer wel terecht) zorgde ervoor dat Zweden op een 6-0 voorsprong kwam. Niet veel later zorgde Marcus Berg met zijn vierde treffer zelfs voor de 7-0 van Zweden en maakte de andere voormalig PSV’er er 8-0 van.

Het is het slechtst mogelijke resultaat voor Oranje, dat juist moest hopen op een stunt van Luxemburg of kleine zege voor Zweden.