Voor het eerst in zes jaar startte Ryan Babel in de basis bij een wedstrijd van het Nederlands elftal. Tegen Wit-Rusland kon hij helaas het verschil ook niet maken. ‘Het is een zware teleurstelling voor iedereen’, aldus de aanvaller tegen de NOS.

Babel weet ook dat Oranje het niet in het duel met Wit-Rusland verloren heeft, maar al eerder in de kwalificatie: “We hebben het niet tegen Wit-Rusland verloren, maar veel eerder. Toen ik weer in aanraking kwam met Nederland wist ik dat het een moeilijke job zou worden.”

De start van Oranje in Borisov was nog best aardig vond hij, zeker met de wetenschap dat Zweden met 8-0 had gewonnen:”We wilden een goede pot spelen, voor onszelf, voor Nederland. We hebben voor rust drie, vier mogelijkheden gehad. We hadden daar meer uit moeten halen.”

Dat Oranje nog bijna punten verspeelde was onnodig, maar Oranje is momenteel gewoon nier beter denkt Babel: “Na de 1-1 krijg je het lastig en daarna zakt het niveau ver naar beneden. Op dit moment is dit het niveau. Hopelijk wordt het beter in de toekomst. “We moeten proberen het goed af te sluiten tegen Zweden, voor het publiek. Dat zijn we verplicht.”