Arjen Robben na gisteren na 14 jaar afscheid bij het Nederlands elftal. De aanvaller scoorde twee keer in zijn afscheidsduel, maar dat was niet genoeg om alsnog plaatsing voor de play-offs af te dwingen.

Robben sprak na afloop tegen de NOS: “Het was bijzonder, het was moeilijk, want je speelt toch ergens om. Je weet dat het je laatste kan zijn en ik wilde zo graag nog een keer laten zien wat ik kan. Maar ik denk dat ik wel een goede wedstrijd heb gespeeld. Ik heb heerlijk gedribbeld en gedaan. Ik heb genoten.”

Robben kijkt terug op zijn carrière, waarin hij toch ook wel veel blessures kende. Hij moet lachen als hij zichzelf bij zijn bijnaam noemt: “De man van glas heeft het best lang volgehouden.”

De keuze om te stoppen speelt al lang in zijn hoofd: “Ik heb hier lang over nagedacht. Een hele tijd terug heb ik al overwogen te stoppen, maar toen ben ik toch doorgegaan. Ik ben nu 33 jaar, ik speel bij een topclub in Europa, dan moet je keuzes maken. Ik ga me nu vol concentreren op mijn club. Dit is een goed moment om het stokje over te geven.”

“Ik ben trots en vereerd dat ik zes eindtoernooien heb mogen spelen”, zei Robben.”Die WK’s in 2010 en 2014 zijn mijn mooiste herinneringen. We waren een hechte groep, een hecht team. Daar heb ik echt van genoten”, zei Robben. “Veertien jaar in Oranje is een lange tijd, het was mooi.”