Joël Veltman is bij Ajax inmiddels alweer tijden de vaste rechtsback. Hij is op die positie zelfs aanvoerder van de Amsterdammers en slaat zelden of nooit een minuut over. In Oranje is dat echter een heel ander verhaal, want daar moet hij zeker twee of drie spelers voor zich dulden.

Ook vanavond tegen Schotland moet Veltman weer rekening houden met een plaatsje op de bank, ondanks dat Kenny Tete afwezig is. Advocaat riep Timothy Fosu-Mensah op als vervanger, en het kan zomaar dat hij direct in de basis zal staan, net als afgelopen augustus tegen Frankrijk het geval was. Ook toen zat Fosu-Mensah eigenlijk niet bij de selectie, maar werd opgeroepen en direct opgesteld door Advocaat. Veltman gedesillusioneerd achter latend.

“Ik dacht toen echt dat ik zou gaan spelen. Het had ook logisch geweest, maar het was niet het geval. Advocaat zei tegen mij dat hij meer power vooruit wilde. Daar ben ik nu ook mee bezig, zodat dat niet meer als smoes gebruikt kan worden, maar desondanks zou ik nu zomaar weer op de bank kunnen belanden”, aldus Veltman tegen RTL.

Mocht Advocaat opnieuw voor Fosu-Mensah kiezen dan is Veltman op z’n zachtst gezegd ernstig teleurgesteld. “Ik moet gewoon op training laten zien dat ik hoor te starten. Als ik niet speel, ben ik boos en teleurgesteld.”