Vlag van Nederland

Afgelopen maart werd bondscoach Danny Blind de laan uitgestuurd bij de KNVB na een slechte periode en uiteindelijk de dramatische nederlaag bij Bulgarije uit. Dat ontslag heeft ook bij zijn zoon Daley sporen nagelaten: “Het ontslag van mijn vader zorgt ook voor een andere dimensie”, aldus Blind jr. tegen Telesport.

Blind zou er graag meer over kwijt willen, maar denkt daarbij ook aan het algemene belang: “Ik wil me daar liever niet over uitlaten. Misschien is het later een goed moment om daar samen met mijn vader eens uitgebreid over te spreken. Nu wilde ik de vragen daarover één keer vermijden.”

Toch wil hij er wel een klein beetje over kwijt: “Ik vind dat mijn vader onrecht is aangedaan. Maar laat ik het zo zeggen: je weet dat het bondscoachschap een fantastische baan is, maar dat je kritiek krijgt als het niet loopt. Hij is niet op de ideale manier ingestapt (na het ontslag van Guus Hiddink, red.). Dat was niet zo gepland. Het liep mede door de vele blessures niet, maar we speelden ook niet goed. Laten we kritisch blijven. Het was in alle opzichten niet ideaal. Dat is alles wat ik er nu over wil zeggen”, aldus Blind junior.

Lees meer over: ,