Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen zijn welkom in De Kuip en de Amsterdam ArenA om daar de resterende wedstrijden van de WK-kwalificatie te spelen.

“Uiteraard zijn de vrouwen van harte welkom om in het mooiste en meest sfeervolle stadion van Nederland te spelen”, reageert Jan van Merwijk, directeur van stadion De Kuip, tegenover het Algemeen Dagblad. “Wat ons betreft is het simpel.”

“Als je presteert, en de vrouwen van Oranje doen dat op een geweldige manier, dan zal de aantrekkingskracht toenemen. Dat betekent dat er meer toeschouwersaantallen zullen komen voor de interlands. Wij zien hier graag Feyenoord en Oranje spelen, maar de vrouwen kunnen hier zeker ook terecht.”

“De KNVB is aan zet, maar er is geen enkele twijfel dat wij graag gastheer willen zijn voor de interlands”, aldus Van Merwijk. De directeur van de Amsterdam ArenA, Henk Markerink, sluit zich daarbij aan.

“Voor de ArenA zou het fantastisch zijn om wedstrijden van de Oranjevrouwen in het stadion te hosten en zodoende meer liefhebbers van het vrouwenvoetbal mee te kunnen laten genieten.”

De OranjeLeeuwinnen spelen vanavond in en tegen Slowakije de tweede wedstrijd van de kwalificatiereeks voor het WK van 2019. De eerste wedstrijd tegen Noorwegen (1-0 zege, red.) werd gespeeld in een uitverkocht Noordlease Stadion.

Ook de ontmoeting met Ierland aankomende dinsdag in het Goffertstadion in Nijmegen was binnen een mum van tijd uitverkocht. De vrouwen spelen daarna nog drie thuiswedstrijden, maar daarvan zijn de locaties nog niet bepaald.

Lees meer over: ,