Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen hebben vrijdagavond een ruime overwinning geboekt op Slowakije. Het WK-kwalificatieduel werd met 0-5 gewonnen.

Met onder meer Angela Christ en Dominique Janssen in de basis begon Oranje goed aan het duel. Al na vijf minuten leek de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman op voorsprong te komen, maar een poging van Anouk Dekker werd van de lijn gehaald. Drie minuten later was het alsnog raak: Stefanie van der Gragt kopte raak na een corner.

De 0-1 bleef lang op het scorebord staan. Nederland domineerde, maar wist de Slowaakse muur niet te doorbreken. In de 38e minuut leek Oranje goed weg te komen. Desiree van Lunteren leek een Slowaakse onderuit te halen in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag er geen penalty in.

Vlak voor rust verdubbelde Sherida Spitse de marge met een wereldgoal. Uit een vrije trap schoot de captain van grote afstand de bal over keepster Korenciova heen. Vivianne Miedema zorgde ervoor dat de Leeuwinnen met een 0-3 stand gingen rusten.

Na de thee kwam de eerste aanval op naam van Slowakije, maar een minuut later lag de bal aan de andere kant in het net. Miedema scoorde haar tweede van de avond.

Ook in het tweede bedrijf had Nederland het beste van het spel. Toch gingen er wat kleine dingetjes fout, waardoor de score niet verder uitliep. Voor het oog van welgeteld 342 toeschouwers kregen onder meer Dekker en Shanice van de Sanden kansen, maar de ballen gingen er niet in.

In de extra tijd kwam het slotakkoord op naam van Van der Gragt. De verdedigster werd in de slotfase naar voren geschoven en kopte raak uit een voorzet van invalster Lineth Beerensteyn.

Door de 0-5 overwinning gaan de Leeuwinnen aan kop in groep 3. Aankomende dinsdag wacht het thuisduel met Ierland. Die wedstrijd in het Goffertstadion begint om 20:00 uur.

Lees meer over: , , ,