Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen zijn er niet in geslaagd om het fantastische kalenderjaar 2017 met een overwinning af te sluiten. In het uitverkochte Goffertstadion werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen Ierland. Voor het duel begon, werd er eerst nog afscheid genomen van Claudia van den Heiligenberg.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was de betere, maar kwam niet door de Ierse muur heen. In de tiende minuut kopte Stefanie van der Gragt een corner op doel, maar haar poging werd van de lijn gehaald.

Sherida Spitse, Daniëlle van de Donk en Martens losten schoten, maar de Ieren zaten er keer op keer tussen. Na een half uur werd de bal opnieuw van de lijn gehaald, ditmaal  na een schot van Martens.

Vijf minuten voor rust trof Vivianne Miedema, die de jacht opende op haar vijftigste doelpunt in Oranje, de paal. Om de Ierse muur te beslechten werd Renate Jansen gebracht.

Keer op keer troffen de OranjeLeeuwinnen de groene muur. Oranje werd gevaarlijker en zette meer druk, maar zonder effect. Vlak voor tijd werd Nederland een penalty ontnomen. Er werd hands gemaakt in het zestienmetergebied, maar de scheidsrechter legde de bal niet op de stip. Ook in de twee minuten extra tijd ging de bal er niet in.

Na elf overwinningen op rij komt er door het gelijkspel een einde aan de zegereeks van Oranje.