Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen zijn tijdens de voorbereiding op het EK hecht geworden, zo onthult Shanice van de Sanden in gesprek met De Telegraaf.

“We zijn een soort familie geworden, met het hele team eigenlijk”, geeft de aanvalster aan. “In het begin leefde iedereen een beetje in zijn eigen wereld. Maar een paar weken voor het EK ontplofte er iets binnen de selectie en gingen we veel meer met elkaar praten. En dolletjes uithalen.”

“Kwam ik op mijn hotelkamer en dan had Lieke (Martens, red.) mijn hele bed weer ondersteboven gegooid. En Stefanie van der Gragt ging langs bij Kika van Es, om suiker in haar bed te strooien. Ik had zelf een banaan uitgesmeerd op de wc-bril van Anouk Dekker, om maar een voorbeeld te geven.”

Niet alle speelsters waren blij met de dolletjes: “Sommige speelsters vinden het echt niet grappig, worden chagrijnig. Maar achteraf lachen we er wel samen om. Het zijn misschien flauwe dingen, maar zo word je als team wel hechter.”

Bondscoach Sarina Wiegman moest soms even aan de handrem trekken. “Als ik het op mijn heupen heb, moet ik af en toe even tot de orde worden geroepen. Weet je hoe dat komt? Dan jut Lieke mij weer op en ga ik helemaal los. En dan krijg ik op mijn donder. Ach, ik vind het niet zo erg. Ik heb het soms nodig.”

Lees meer over: