Vlag van Nederland

Robin van Persie is weer Feyenoorder. De 34-jarige spits komt over van Fenerbahçe en tekent zeer waarschijnlijk voor 1,5 seizoen in de Kuip, waar zijn carrière als profvoetballer begon.

Van Persie verliet Feyenoord in 2004 als 20-jarig broekie. Toch had hij toen al 61 duels in het eerste van Feyenoord gespeeld, waarin hij 14 keer scoorde. Hij groeide in de jaren daarna uit tot held van Arsenal, totdat hij de gedurfde overstap maakte naar concurrent Manchester United. Daar kende hij zijn beste tijd en werd hij in 2013 zelfs uitgeroepen tot Premier League speler van het jaar.

Na zijn overstap naar Fenerbahçe ging het wat minder met RvP en werden de geruchten van een terugkeer naar Rotterdam steeds sterker. Vandaag kwam dan het bericht naar buiten waar veel Feyenoordfans al jaren op hoopten, de spits tekent een nieuw contract bij zijn oude liefde.

Terug in Oranje?

Wat betekent dit voor zijn kansen op Oranje? Hoopt hij daar zelf nog op, of heeft hij als topscorer allertijden dit boek gesloten? We kunnen vermoeden dat Van Persie niks liever wil dan nog acteren in Oranje. Ondanks dat generatiegenoten als Robben en van der Vaart niet meer in Oranje zullen schitteren heeft Van Persie die ambitie nog wel.

Zijn overstap naar Feyenoord, en daarmee een grotere kans op speelminuten zou de deur van Oranje zomaar weer kunnen openen. Afhankelijk zal zijn wat de koers is die een nieuwe bondscoach zal gaan varen. Is daarin nog plek voor een spits, die in augustus 35 wordt of niet? Onder Advocaat was hij weer even terug, dus wie weet zien we hem er in maart opnieuw bij zitten als Oranje het opneemt tegen Engeland.

Van Persie debuteerde in 2005 in het Nederlands elftal, tegen Roemenië. Het kende daarna een indrukwekkende interlandcarrière, met als hoogtepunten de WK’s van 2010 en 2014. Op alle eindronden waar hij aanwezig was scoorde hij minimaal één keer. De zweefkopbal tegen Spanje zit ons nog vers in het geheugen.

Lees meer over: , ,