Vlag van Nederland

Met de nieuwe bondscoach Ronald Koeman aan het roer wordt het ook weer gissen welke spelers een plaatsje zullen krijgen in de eerstvolgende selectie(s) van het Nederlands elftal.

Gaat Koeman compleet vernieuwen, of zal hij toch vasthouden aan de gevestigde orde? En gaat hij nog enkele oudgedienden terug proberen te halen? Vele vragen, waarop Koeman zelf op enkele wel antwoord gaf.

Zo liet hij doorschemeren dat hij zeker een keer een bakkie met Arjen Robben wil gaan doen: “Ik bedoel: het zou gek zijn als ik niet eens ga luisteren bij hem, hoe hij zaken ziet en beleeft.” De kans dat Robben daadwerkelijk terugkeert lijkt echter niet heel groot, hij heeft immers niet voor niets afscheid genomen.

Een andere oudgediende is Robin van Persie, die onlangs terugkeerde bij Feyenoord. Ook hij wordt door Koeman in de gaten gehouden: “Als Van Persie fitheid zou tonen bij Feyenoord en hij gaat daar veel spelen, wie ben ik dan om iemand uit te sluiten.” Hetzelfde geldt volgens Koeman voor Wesley Sneijder. “Al wordt het er natuurlijk niet makkelijker op als je de keuze maakt voor de competitie waar hij nu speelt”, zei Koeman.

Lees meer over: , , ,