Vlag van Nederland

Als het aan voormalig bondscoach Bert van Marwijk ligt kan Sneijder snel zijn trainersdiploma’s halen. De bondscoach die Oranje naar WK-zilver leidde in 2010 wil zijn voormalige pupil daar graag bij helpen en vindt dat de bal bij de KNVB ligt.

“Ik vind het de taak van de voetbalbond om hem daarbij te helpen. Dit is een jongen die veel heeft betekend voor het Nederlandse voetbal en ik vind dat de KNVB wel iets mag terugdoen”, stelt Van Marwijk in de Telegraaf. “Natuurlijk zijn er regels opgesteld, maar er moet altijd ruimte zijn voor uitzonderingen op die regels. Het gaat hier wel om de recordinternational, een jongen die zelf aangeeft heel gemotiveerd te zijn om door te groeien in het trainersvak.”

Van Marwijk ziet in Sneijder ook een goede trainer: “Ik denk dat Wesley uitermate geschikt is voor het trainerschap. Hij is een jongen met een uitgesproken mening over voetbal die nadenkt over het spelletje. Je ziet dat spelers die op een centrale positie spelen altijd al meer bezig zijn met alles wat om hen heen gebeurt en ook sneller andere spelers aansturen. Daarnaast vind ik dat Sneijder ook de persoonlijkheid heeft om een goede trainer te worden. Hij komt goed uit zijn woorden en heeft het vermogen om anderen te beïnvloeden. Dat is heel belangrijk voor een trainer.”

Lees meer over: ,