Vlag van Nederland

Het persbeleid rondom het Nederlands elftal zal flink aan banden gelegd worden de komende periode. Koeman wil minder openbare trainingen en de pers mag ook niet meer aanwezig zijn bij aankomst in het hotel.

Geen Memhpis met hoed meer op televisie dus. “Ze komen nu aan op de KNVB Campus”, zegt Arno Vermeulen van de NOS. “Dat komt ze goed uit, daar kunnen ze het makkelijk afgrendelen. Dat hele mediaspektakel bij de aankomst van de spelers is weg. Daar zijn we niet meer welkom. Geen Memphis Depay meer met een cowboyhoed of Eljero Elia in een camouflagepak.”

Chris van Nijnatten, persvoorlichter van de KNVB vertelt waarom er veranderingen komen: “Het gaat ons vooral om de rust en het professionele klimaat waarin de bondscoach moet kunnen werken. Binnen de KNVB is na twee gemiste eindtoernooien de gedachte: de volledige focus moet op het voetbal zijn.”

Vermeulen noemt het een kaalslag voor de media: “Hij is erop uit de pers zoveel mogelijk buiten de deur te houden”, stelt Arno Vermeulen over Ronald Koeman. “Met het oude, open persbeleid dat onder Kees Jansma werd ingezet, hebben we de finale en de halve finale van het WK gehaald. Het lijkt erop dat de pers, en daarmee ook het publiek , wordt gestraft voor de slechte resultaten, want de informatievoorziening rond Oranje loopt nu terug.”

Lees meer over: , ,