Vlag van Nederland

Vandaag trainde de spelers van het Nederlands elftal in de bossen van Zeist met de nieuwe bondscoach Ronald Koeman aan het roer. Onder hem is een nieuwe periode aangebroken, met een nieuwe aanvoerder, nieuwe regels en een nieuw systeem(??).

Vooral dat laatste is een grote vraag, gaat Oranje inderdaad in een nieuw systeem spelen, om in te zetten op mooie nieuwe resultaten. Het 1-5-3-2-systeem dat Louis van Gaal tijdens het WK 2014 uit de hoge hoed toverde wordt veelal genoemd als mogelijk nieuw systeem.

Enkele spelers zijn ermee gewend, en verwachten ook dat het inderdaad gaat gebeuren. Als eerste zegt Hans Hateboer er iets over. Hij is voor het eerst bij Oranje en bij zijn club Atalanta Bergamo gewend met vijf achterhoede-spelers op het veld te staan: “Ik denk met vijf verdedigers, dat zal de reden zijn dat ik ben opgeroepen.

Ook Stefan de Vrij ziet dat systeem wel zitten, want bij zijn club Lazio Roma is Stefan de Vrij één van de centrale pionnen in een vijfmansdefensie. “Bij Lazio voetballen we ook zo. Ik voel me wel op mijn gemak bij die tactiek.”

Lees meer over: , , ,