Vlag van Nederland

In een carrière die grotendeels bepaald wordt door blessures kon Kevin Strootman voornamelijk in Oranje nog nooit de belofte inlossen die van hem verwacht werd. Vooral in de laatste twee periodes werd leiderschap van Strootman verwacht, maar die kwam er niet.

Nu is er een nieuwe uiterst belangrijke periode in zijn carrière aangebroken: “We gaan een nieuwe cyclus in, met een nieuwe trainer. Nieuwe mensen in het bestuur, die ook dichter bij het elftal staan. Nieuwe staf, wat andere spelers erbij. Alles is nieuw, maar het bevalt goed.”

Strootman wil wat recht zetten, want er was veel kritiek op zijn spel de laatste interlands. “Dat was ook terecht. Als ik niet goed speel, weet ik als eerste dat het beter moet. En als andere mensen daarover praten… Zo werkt het nu eenmaal als je bij het Nederlands elftal zit en dat hoor je te accepteren. Dat hoort bij je beroep als voetballer.”

Nu heeft Strootman de leeftijd bereikt dat langzaamaan zijn laatste kansen gaan komen: “Als je 28 bent, begint het wel tijd te worden. Natuurlijk wil je een keer een toernooi meemaken, maar dat geldt ook voor iemand die 19 is, of 32. Dat verschilt eigenlijk niet.”

“Misschien gaan ze nu wel aan mij vragen, of aan Ryan Babel en Virgil van Dijk, of we niet moeten stoppen bij het Nederlands elftal, gezien onze leeftijd.”

Lees meer over: , ,