Ronald Koeman is er niet in geslaagd om bij zijn debuut als bondscoach een resultaat te behalen. De oefenwedstrijd tegen Engeland eindigde in een 1-0 nederlaag voor Nederland.

De 5-3-2 formatie waarin Oranje aantrad (met debutant Hans Hateboer op rechtsback) zorgde er in de eerste helft in ieder geval voor dat Engeland geen gaatje in de verdediging kon vinden. Daar stond tegenover dat Nederland aanvallend vrijwel niets in te brengen had. Het positiespel en de omschakelingen waren simpelweg te traag om de Engelsen te verrassen.

Dat veranderde eigenlijk niet in de tweede helft, terwijl Engeland bij vlagen wél flitsende aanvallen op de mat legde. Eén zo’n aanval leidde tot de openingstreffer van Jesse Lingard, die met een bekeken afstandsschot doel trof.

Nederland zette na de tegengoal iets meer aan, maar ook met Ryan Babel in plaats van Bas Dost in de spits veranderde weinig. Het gevaarlijkste moment aan Oranje-zijde was misschien de vrije trap van Memphis Depay, die in de handen van de Engelse doelman Jordan Pickford belandde.

Er is dus nog veel werk aan de winkel voor Koeman. Het Nederlands elftal oefent aankomende maandag tegen Portugal, waarop eind mei de volgende oefenwedstrijden op het programma staan.