De KNVB kan flink geld gaan verdienen met de nieuwe Nations League, zo heeft de UEFA bekendgemaakt. In totaal is er bijna 80 miljoen euro te verdienen door de deelnemende landen. Omdat Oranje in de hoogte poule zit maakt de KNVB ook kans op het meeste prijzengeld.

Dan zal er natuurlijk wel afgerekend moeten worden met grootmachten Duitsland en Frankrijk, bij wie het Nederlands elftal is ingedeeld. Maar zelfs zonder een overwinning kan de voetbalbond nog aardig boeren. In totaal is er maximaal 7,5 miljoen euro te verdienen door de voetbalbonden.

Ieder land in de A-poule krijgt een startpremie van 1,5 miljoen. Mocht het Nederlands elftal in de groep met Duitsland en Frankrijk onverwacht groepswinnaar worden, krijgt de KNVB een bonus van wederom anderhalf miljoen.

De groepswinnaars van Divisie A strijden om de titel en in de eindfase wordt bij toernooiwinst 4,5 miljoen uitgekeerd. In totaal is er dus maximaal 7,5 miljoen euro aan prijzengeld te verdienen voor de deelnemende landen.

In het najaar speelt het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd in de Nations League tegen Frankrijk. Op 19 november sluiten Duitsland en Oranje de groepsfase af.