Ronald Koeman was uiteraard blij met de 0-3 zege op Portugal vanavond. Met name over de eerste helft was de bondscoach van het Nederlands elftal zeer te spreken. Het Nederlands elftal scoorde drie keer in de eerste helft en dat kon Koeman wel bekoren.

Koeman vertelt tegen de verslaggever van Veronica: “We wisten dat we met veel discipline moesten spelen, vanuit deze organisatie. Dat hebben we ook getraind. Mooi te zien dat dat goed uitgevoerd wordt, Portugal heeft weinig kansen gehad vandaag.”

In vergelijking met het duel tegen Engeland waren er veel verbeterpunten: “We speelden beter tussen de linies. We wisten dat Portugal twee middenvelders heeft en wij hadden er drie vandaag. Daar hebben we bij fases heel goed gebruik van gemaakt door goed spel van de drie middenvelders. We hadden constant de vrije man, onder andere Pröpper was telkens aanspeelbaar.”

De eerste helft maakte Oranje in korte tijd duidelijk wat het wilde, mede door een snelle goal. “Dan zit het mee, die eerste goal, dat geeft vertrouwen, dus de eerste helft was zeker goed.”

Koeman was wel verbaasd met de uitslag, een 3-0 overwinning had hij ook niet gedacht van tevoren:  “Dat verwacht je niet. Je ziet dat ze misschien wel dachten, dat redden we wel. Ze hebben wel een tandje bijgestoken, want Portugezen willen niet graag verliezen. Als je ziet hoe Ronaldo erbij liep, die was niet blij.”

Koeman was zeer te spreken over de jonge verdediger Matthijs de Ligt: “Ja een geweldige ontwikkeling van hem, zowel vrijdag als vanavond. Ik vond hem vanavond nog beter aan de bal dan dat hij vrijdag was. Dat zijn spelers die de vrije spelers op het middenveld zien. En dat is lekker voetballen.” Doelman Cillessen krijgt ook de nodige complimenten: “Hij heeft heel goed gekeept, hij pakt een paar heerlijke ballen, uitstekend.”