Vlag van Nederland

Miedema wil Melis achterhalen na 50e goal in Oranje

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 7 april 2018 om 19:13 uur

© Pro Shots

Vivianne Miedema scoorde vrijdag in het WK-kwalificatieduel met Noord-Ierland (7-0) haar vijftigste doelpunt in Oranje. Daarmee is de spits echter nog niet tevreden.

“Het volgende doel is Manon Melis achterhalen en topscorer aller tijden worden”, zegt ze in gesprek met NU.nl. Miedema nam in het Philips Stadion de derde treffer voor haar rekening.


Meer over

“Natuurlijk wist ik dat het een bijzondere treffer was. Ik had beloofd om het te vieren met een koprol, maar dat heb ik toch maar niet gedaan. Anders was ik misschien geblesseerd van het veld gegaan, haha. Maar de vijftigste goal is een mooie mijlpaal.”

Melis scoorde in haar loopbaan, waarin ze in 2016 een punt achter zette, 59 interlanddoelpunten. Daarmee is ze de enige speelster die Miedema nog voor zich heeft. Wel heeft de 21-jarige spits Robin van Persie, de topscorer aller tijden van Oranje bij de mannen, geëvenaard. De aanvaller van Feyenoord feliciteerde Miedema vrijdagavond via social media.

“Ik heb het nog niet gezien, maar dat ga ik wel doen. Heel bijzonder om van hem iets te horen op zo’n moment”, aldus Miedema.

Door de ruime overwinning blijven de OranjeLeeuwinnen aan kop in groep 3 van de WK-kwalificatie. De volgende wedstrijd is dinsdag 10 april, als Oranje het opneemt tegen Ierland.