Vlag van Nederland

Bondscoach Ronald Koeman kijkt vanavond met veel interesse en bewondering naar de Champions League finale. Het wordt een bijzondere editie, want twee Oranje-spelers zijn van de partij in het duel tussen Real Madrid en Liverpool.

“Dit is nou zo’n mooi, klassiek affiche, waarvan je hoopt dat het zo nu en dan voorbijkomt. Ik vrees alleen wel voor een derde zege van Real Madrid, aldus Koeman tegen AD. Dat zou uiteraard jammer zijn voor Georginio Wijnaldum en Virgil Van Dijk, de Oranjespelers van Liverpool.

Toch is de ervaring al geweldig voor ‘zijn’ spelers vindt de bondscoach: “Het is een onbetaalbare ervaring. De spanning, het circus eromheen, een tegenstander zo geroutineerd als Real Madrid; wat die twee gaan meemaken, daar wegen nog geen tien normale competitiewedstrijden aan ervaring tegenop. Aan het begin van deze week kreeg ik nog een appje van Virgil. Hij schreef: trainer, weet alvast dat ik wel beide interlands van Oranje wil meespelen, hè. Zo van: je hoeft me straks niet te sparen hoor, haha. Ik heb geantwoord: eerst maar eens die finale spelen en winnen. Als ze ‘m winnen, dan hoeven ze trouwens nog niet meteen aan te sluiten bij Oranje. Dan mogen ze eerst een dagje feestvieren. Dat hebben ze dan wel verdiend.”

Lees meer over: , ,