Vlag van Nederland

Ruim 5,5 jaar na zijn laatste interland is Eljero Elia weer terug in de selectie van het nederlands elftal. Tussendoor werd hij nog wel een keer opgeroepen, maar spelen voor Oranje deed hij niet meer sinds november 2012. Nu is hij terug en wil hij weer minuten maken.

“Ik ben zo blij als een kind dat een snoepje krijgt”, zegt Elia vrolijk. “Het voelt ook wel als eindelijk. Ik wil altijd graag voor Oranje spelen, samen met de beste jongens van Nederland.”

Het heeft lang geduurd voordat de bondscoaches hem weer in beeld hadden: “Ik ben zeker niet boos dat het zo lang geduurd heeft”, zegt Elia realistisch. “Bij Southampton deed ik het aardig, maar dat was maar een half jaartje. Daarna was mijn eerste jaar bij Feyenoord niet van het niveau voor het Nederlands elftal. Het tweede jaar was beter. Ik had toen ook gehoopt op een kans, maar het ligt altijd aan jezelf. Ik ben goed bezig nu.”

Ook onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman werd Elia voor de eerste duels niet opgeroepen: “Ze hadden gezegd dat ze met jonge jongens verder zouden gaan. Al denk ik dat een team ook ervaring nodig heeft. Dat heb ik. Ik weet wat belangrijk is op dit niveau. Ik pak gewoon dit moment en wil zo lang mogelijk vlammen. Het EK is nog ver weg. Ik wil nu gewoon goed presteren.”

Lees meer over: ,