Davy Pröpper kende een prima seizoen bij zijn club Brighton and Hove Albion. Hij verliet PSV vorig jaar voor de club uit de Engelse Premier League en speelde bijna alle wedstrijden mee dit seizoen.

Dat doet hij op een andere positie dan voorheen. Pröpper staat vaak verdedigende middenvelder en dat bevalt hem goed:”Op mijn nieuwe plek moet ik continu aanspeelbaar zijn en het spel verplaatsen van links naar rechts en van achter naar voren. Dat gaat me aardig af, maar daardoor heb ik ook voor het eerst in een hele competitie niet voor mijn club niet gescoord. En scoren is toch ook wel lekker.”

Bij Oranje probeerde Ronald Koeman hem ook op die positie uit in het duel met Portugal, en dat ging goed:”Vooral in de eerste helft ging het wel lekker. Maar de bondscoach heeft natuurlijk meerdere opties.”

Koeman wil spelers de komende interlands uitproberen met het oog op de Nations League: “Dan is zo’n wedstrijd tegen Portugal natuurlijk mooi meegenomen”, weet ook Pröpper. “Ik mag ook zeggen dat ik een goed seizoen achter de rug heb.”