Vlag van Nederland

Ronald Koeman zit morgenavond voor de derde keer op de bank bij het Nederlands elftal. Tijdens het duel met Slowakije wil hij opnieuw een stap zetten naar zijn basisteam dat er tegen Duitsland en Frankrijk moet kunnen staan tijdens de Nations Cup. Die zal in september starten.

Koeman zal tijdens de komende duels(naast Slowakije speelt Oranje ook nog tegen Italië) veel wisselen. “Het is duidelijk dat als je nieuwe gezichten bij de groep haalt, dat zij in ieder geval speelminuten gaan maken”, aldus Koeman. “Ook beide doelmannen in de selectie komen in actie: Jasper Cillessen en Jeroen Zoet spelen allebei één interland”, aldus de bondscoach.

Over de opstelling wil Koeman nog weinig kwijt: “We werken van wedstrijd naar wedstrijd. Na de wedstrijd van morgen gaan we kijken hoe en met wie we Italië gaan bestrijden.”

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum sloten maandag als laatste aan. Zij speelden de Champions League finale met hun club Liverpool:”Ze waren teleurgesteld, dat is logisch na zo’n deceptie. Als ze niet beginnen tegen Slowakije, dan is dat omdat ik ze rust geef. We moeten het nog bekijken.”

Lees meer over: , , ,