Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen hebben na de eerdere 7-0 zege op Noord-Ierland opnieuw uitgehaald tegen de ploeg van trainer Alfie Wylie. In het Shamrock Park Stadium werd het 0-5.

Bondscoach Sarina Wiegman wijzigde haar ploeg op één positie. Anouk Dekker verving Stefanie van der Gragt, die eerder deze week met lichte liesklachten kampte. Verder ontbrak Vivianne Miedema. De spits is niet fit en ontbreekt in de wedstrijdselectie.

De wedstrijd begon stroef, maar de eerste kans was voor Oranje. Een vrije trap van Sherida Spitse ging net naast. In de veertiende minuut werd Noord-Ierland redelijk gevaarlijk. Een hoekschop van de Noord-Ieren zorgde voor onrust in het strafschopgebied van Oranje, zeker nadat Dekker hands leek te maken. De bal ging echter niet op de stip.

Lineth Beerensteyn opende in de 37e minuut de score. De vervanger van Miedema draaide knap weg en schoot met links raak. Na de thee duurde het lang voordat de ploeg van Wiegman gevaarlijk werd. Noord-Ierland parkeerde de spreekwoordelijke bus en hield knap stand.

Na 61 minuten was het alsnog raak. Shanice van de Sanden vond Daniëlle van de Donk, die de 0-2 binnenliep. Van de Sanden maakte vervolgens zelf de derde Oranje-treffer, nadat ze de verre hoek vond.

Met nog een kwartier te gaan werd Beerensteyn onderuitgehaald in het zestienmetergebied. De penalty werd dit keer wel gegeven en Spitse wist wel raad met het buitenkansje. Jackie Groenen bepaalde de eindstand op 0-5.

De OranjeLeeuwinnen nemen het dinsdag in het Abe Lenstra Stadion nog op tegen Slowakije.

Lees meer over: , , ,