Het Nederlands elftal ontbreekt voor het eerst sinds 2002 op het WK voetbal. De spelers van het Nederlands elftal speelden nog twee oefenduels tegen Slowakije en Italië, maar zijn nu allemaal met vakantie.

Maar gaan de Oranje-spelers wel kijken hoe de andere landen, met mogelijk enkele van hun teamgenoten, het er op dit WK in Rusland vanaf gaan brengen? Tegenover AD Sportwereld geven de spelers antwoord.

Kevin Strootman blijft er niet voor thuis, maar gaat wel wat potjes bekijken: “Als Rusland en Saoedi-Arabië donderdag het WK aftrappen, ben ik op mijn vakantieadres in Spanje. Ik ga hoe dan ook niet thuisblijven voor de WK-duels. Vroeger kon ik me echt verheugen op WK’s, om 13.00 uur ’s middags de eerste wedstrijd en dan de rest van de dag om de twee uur een volgende pot. Heerlijk. Nu ga ik een paar interessante wedstrijdjes eruit pikken. Als Argentinië bijvoorbeeld speelt, ga ik straks wel even kijken. Of als er bij een land een ploeggenoot van Roma meedoet.”

Eljero Elia gaat alleen Marokko volgen: “Ik ga het WK niet kijken. Als het toernooi begint, ben ik al op vakantie in Marokko. Alleen het Marokkaanse elftal, ja, dat volg ik dan wel als ik daar ben.”

Virgil van Dijk en Jasper Cillessen staan er duidelijk heel anders in. Van Dijk: “Ik ga helemaal niets kijken van dit WK. Ik ga vakantie vieren en de batterij weer opladen na een lang en bewogen seizoen. Ik ben even klaar met voetbal. Leeg.” Jasper Cillessen daarentegen is een liefhebber: “Ik ga zeker wel kijken, maar pas echt vanaf de tweede ronde. Een WK blijft toch een WK. Ik ga speciaal op Spanje letten, uiteraard, ook omdat ik veel jongens ken die daar spelen.”

Daley Blind tenslotte, gaat zichzelf niet kwellen: “Hoe ik het WK ga volgen? Nou, zo min mogelijk. Ik weet het nog van 2016, als er een toernooi begint waar je niet bij bent, voel je de pijn weer. En bij dit WK speelt ook nog de herinnering aan 2014 mee. Dat het vier jaar geleden in Brazilië allemaal echt fantastisch was. Nee, ik ga er niet voor zitten en mezelf kwellen.”