Vlag van Nederland

Ronald Koeman hoopt dat Ajax-rechtsback Noussair Mazraoui de keuze maakt om voor het Nederlands elftal te gaan voetballen. De verdediger van de Amsterdammers moet binnenkort gaan kiezen tussen Marokko en Nederland, aangezien beide landen belangrijke interlands gaan spelen en de kans groot lijkt dat hij opgeroepen zal worden.

Veel zal ook afhangen van de keuze van de bondscoaches van beide landen. Bondscoach van Oranje, Ronald Koeman, vindt Mazraoui in elk geval een interessante optie. Afgelopen donderdag had de bondscoach in Zeist een gesprek met Mazraoui, samen met KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma en Mustapha Nakhli, zaakwaarnemer van Mazraoui.

“Hij is een serieuze optie als rechtsback”, zegt Koeman. “Ik heb niet gezegd dat ik hem ga selecteren, maar dat ik hem graag in de toekomst bij Oranje zie. We weten dat hij een keuze moet maken, omdat hij waarschijnlijk ook door Marokko wordt opgeroepen. Ik hoop dat hij voor Oranje kiest.”

De rechtsback speelde voor Marokko Onder-20 en zat in de voorselectie van Marokko voor het WK, maar kan nog wisselen omdat hij nog geen officieel duel speelde.

Lees meer over: , ,