Vlag van Nederland

Bondscoach Ronald Koeman zat zondagavond bij Studio Voetbal en daar ging het uiteraard uitgebreid over de komende twee interlands van het Nederlands elftal tegen Peru (oefenduel op 6 september) en wereldkampioen Frankrijk (Nations league op 9 september).

Ook de spitspositie kwam aan bod en daar gaf Koeman enkele duidelijke signalen af. Naast zijn vaste spitsen van de laatste duels, Memphis Depay en Ryan Babel, zijn er nog andere kandidaten voor de voorste linie. Eén daarvan is Luuk de Jong, spits van PSV.

Over de Jong zegt Koeman: “Hij is absoluut een zeer serieuze optie, omdat hij als spits andere kwaliteiten heeft dan Ryan Babel en Memphis Depay. Met Luuk kun je ook iets anders spelen, vandaar dat hij erg interessant is. Al is hij in principe niet mijn nummer één in de spits.”

De kans dat de bondscoach Huntelaar nog op zal roepen is een stukje kleiner:”Ik vind absoluut dat hij goed bezig is en ik vind hem heel fit ogen. Als Klaas-Jan bewijst dat hij dit kan volhouden, sluit ik niemand uit. Ik heb Klaas-Jan vorig jaar gesproken. Toen heb ik ook al aangegeven dat ik niets uitsluit. Maar het is logisch dat je in eerste instantie naar anderen kijkt. Met alle respect: hij is 35 jaar en het EK is pas in 2020.”

Robin van Persie hoeft niet meer op een uitnodiging voor Oranje te hopen: ‘In principe niet. Met zijn fysieke toestand denk ik niet dat Feyenoord blij zou zijn als ik hem zou oproepen. Hij is niet mijn eerste optie.’

Lees meer over: ,