Vlag van Nederland

Vanavond staat in de Amsterdam ArenA de wedstrijd tussen Nederland en Peru op het programma. Bondscoach Ronald Koeman zal de wedstrijd als een laatste test willen gebruiken in aanloop naar het Nations League duel met Frankrijk.

Nederland – Peru zal echter vooral in het teken staan van het afscheid van recordinternational Wesley Sneijder. De middenvelder zal daarom ook in de basiself van Koeman starten en tevens de aanvoerdersband dragen.

Naast Sneijder zal Koeman echter in een zo sterk mogelijke opstelling willen spelen, met al doelman Jasper Cillessen, zoals hij gisteren opmerkte tijdens de persconferentie. Voor de keeper van Oranje zal een vijfmansverdediging staan, met daarin vermoedelijk Daryl Janmaat, Daley Blind, Mathijs de Ligt, Virgil van Dijk en Patrick van Aanholt.

Op het middenveld staan behalve Wesley Sneijder vermoedelijk Georginio Wijnaldum en Davy Pröpper, die de voorkeur krijgt boven Kevin Strootman. Voorin zullen Memphis Depay en Ryan Babel voor de doelpunten moeten zorgen.

De vermoedelijke opstelling voor Nederland – Peru:

Cillessen; Janmaat, Blind, De Ligt, Van Dijk en Van Aanholt; Wijnaldum, Pröpper en Sneijder; Depay en Babel.

Lees meer over: , ,