De Johan Cruijff ArenA is vanavond om 20:45 het toneel voor het oefenduel Nederland – Peru, tevens de afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder. Drie dagen voor het Nations League duel tegen Frankrijk, kruisen Nederland en Peru de degens.

Het duel tegen de Peruvianen staat grotendeels in het teken van het afscheid van onze recordinternational Wesley Sneijder. Hij speelde tot nu toe 133 keer in Oranje en speelt vanavond zijn 134e en laatste duel in het Oranje shirt.

Behalve het afscheid van Sneijder zal Ronald Koeman toch ook nog wat puntjes op de i willen zetten in aanloop naar de Nations League, waar Frankrijk zondag de eerste tegenstander is. Het systeem van Oranje zal dus niet aangepast worden aan de aanwezigheid van Sneijder, die tevens de aanvoerdersband draagt.

Ajax-middenvelder Frenkie de Jong zit voor het eerst bij de selectie van Oranje. Hij kan vanavond dus zijn debuut maken in het duel met Peru. De afgelopen weken maakt De Jong veel indruk bij zijn club Ajax en naar verluidt is bondscoach Ronald Koeman ook zeer gecharmeerd van de middenvelder.

Peru scoorde nog nooit tegen Oranje

Nederland en Peru speelde drie keer eerder tegen elkaar. In die duels wist Peru nog niet te scoren tegen Oranje. Op het WK 1978 werd het 0-0 in groepsfase. De landen troffen elkaar in Mendoza. Nederland haalde dat toernooi de finale, waarin Argentinië na verlenging te sterk was.

Daarnaast oefenden de twee landen nog tweemaal tegen elkaar, waarvan de laatste keer in oktober 1998 was. Oranje won destijds met 2-0 van Peru, door doelpunten van Peter van Vossen en Jaap Stam. In 1972 won Oranje met 3-0 door goals van Jan Klijnjan, Willem van Hanegem en Dick Schneider.

De opstelling voor Nederland – Peru

Bondscoach Ronald Koeman kan kiezen uit een vrijwel volledig fitte selectie. Hij moest enkele spelers teleurstellen, zoals onder meer de aanvallers Wout Weghorst, Steven Bergwijn en Steven Berghuis.

Vooral achterin heeft de bondscoach de nodige keuzes te maken in zijn basisopstelling. Vanavond start hij met Stefan de Vrij op de bank en kiest Koeman voor De Ligt, Van Dijk en Blind als defensief blok. Tete en Babel zullen de flanken moeten bespelen.

De vermoedelijke opstelling voor Nederland – Peru:
Cillessen; Tete, Blind, De Ligt, Van Dijk en Babel; Strootman, Wijnaldum, Vormer en Sneijder; Depay.