Het is Nederland op de valreep gelukt Wesley Sneijder een winnend afscheid te geven in Oranje. Nederland keek lang tegen een 1-0 achterstand aan in de afscheidswedstrijd van Sneijder tegen Peru, maar maakte vlak voor Sneijder’s afgesproken wissel (in de 60e minuut) gelijk door Memphis. Diezelfde Memphis maakte even later ook de winnende treffer.

De basisopstelling van Ronald Koeman was verrassend, vooral wat veldbezetting betrof. Ryan Babel stond bijvoorbeeld linkshalf en Ruud Vormer was als schaduwspits naast Wesley Sneijder geposteerd. In de spits had Ronald Koeman gekozen voor Memphis

Dat die formatie ook voor de spelers nogal onwennig was, bleek wel in de eerste helft. Peru kreeg een aantal goede mogelijkheden, terwijl Oranje er nauwelijks aan te pas kwam. Oudgediende Jefferson Farfan vuurde al vroeg af op goal, maar Jasper Cillessen was alert. Uit de daaropvolgende corner liet Blind zich echter kloppen door Aquino, die Cillessen wél kansloos liet met een harde kopbal.

Daarna liet Peru zich terugzakken en kreeg Nederland de bal, maar deed daar bar weinig mee. Zo tikte de wedstrijd langzaam naar de rust en was van een mooi afscheid van Sneijder geen enkele sprake. Dat kwam er in de tweede helft toch, toen Frenkie de Jong en Davy Pröpper in de ploeg kwamen. Dat zorgde voor meer voetbal in de ploeg: De Jong gaf als debutant direct de assist op de 1-1 van Memphis.

Die goal viel gelukkigerwijs net voor de wissel van Sneijder, die het veld bij een gelijke voor de laatste keer mocht verlaten. Dat gebeurde uiteraard onder een staande ovatie van het Oranje-publiek.

En Oranje schonk Sneijder ook nog een overwinning in zijn afscheidswedstrijd. Memphis was in de 83e minuut verantwoordelijk voor de 2-1. De Lyon-speler liet zien in goede vorm te verkeren door de bal prachtig te controleren en achter de doelman te schieten. Nederland speelt zondag om het echie, als het wereldkampioen Frankrijk ontmoet in de Nations League.Dit is de opstelling van Nederland – Wales van 14 juni 2022 onder leiding van bondscoach Louis van Gaal.