Vlag van Nederland

Ajax-middenvelder Frenkie de Jong debuteerde gisterenavond in het oefenduel met Peru in het Nederlands elftal. Hij drukte met zijn spel naar voren direct zijn stempel op het spel van het Nederlands elftal.

De Jong vindt het logisch dat hij zo naar voren probeert te spelen: “Ik ben geselecteerd omdat ik zo voetbal bij Ajax. Dan zou het raar zijn als ik dat hier bij Oranje niet zou doen, toch?”

Van Zenuwen had De Jong geen last tijdens de wedstrijd, wel na afloop toen hij een liedje moest zingen: “Dat is nou niet echt mijn kwaliteit. Ik heb ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis gezongen. Dat deed ik eerder bij Willem II, bij Jong Oranje en bij Ajax ook. Dat zingen was eigenlijk spannender dan de wedstrijd zelf. Voetbal blijft voetbal, het wordt niet ineens een ander spelletje als je bij het Nederlands elftal zit.”

Door zijn goede spel solliciteerde Frenkie de Jong nadrukkelijk voor een basisplaats in het Nations League duel met Frankrijk: “Het lijkt me heel mooi om tegen al die topspelers te spelen. Nee, op het WK heb ik niet zo genoten van Frankrijk. Ze zijn wereldkampioen geworden en dus kan je er weinig van zeggen, maar als liefhebber ging ik niet voor die Fransen zitten.”

Lees meer over: , , ,