Vlag van Nederland

Het eerste duel van het Nederlands elftal in de Nations League staat vanavond op het programma en met Frankrijk – Nederland is dit direct een kraker om naar uit te kijken. Het duel met de Franse wereldkampioen wordt gespeeld in Stade de France in Parijs en Oranje zal volle bak moeten gaan om een kans te maken tegen Frankrijk.

Het duel van afgelopen donderdag tegen Peru biedt daarom wel wat hoop, want Oranje legde een prima tweede helft op de mat tegen de Zuid-Amerikaanse tegenstander. We gaan er daarom ook vanuit dat Koeman die tweede helft als basis zal nemen voor het duel met Frankrijk.

Cillessen zal sowieso in de goal staan vanavond, aangezien Koeman hem als eerste keeper aangewezen heeft. Op rechtsback zal de keuze vallen Tete, omdat de Fransen aanvallend sterk zijn en de Lyon-verdediger defensief beter zijn mannetje staat dan – bijvoorbeeld- Daryl Janmaat.

Het centrale blok zal gevormd worden door zekerheidjes Van Dijk en De Ligt, met Daley Blind op links. Frenkie de Jong krijgt de voorkeur boven Strootman en staat op het middenveld met Wijnaldum en Pröpper. Voorin zullen Promes, Babel en Depay voor de goals moeten zorgen.

De vermoedelijke opstelling voor Frankrijk – Nederland:
Cillessen; Tete, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Jong, Wijnaldum, Pröpper; Promes, Babel en Depay

Lees meer over: , ,