Vlag van Nederland

Met zijn twee doelpunten zorgde Memhpis Depay donderdagavond voor een mooi afscheid van record-international Wesley Sneijder. Hij kreeg daarna symbolisch het shirt van de voormalig aanvoerder van Oranje, die het stokje van ‘leider van Oranje’ over wilde dragen aan Depay.

Vanavond staat het duel Frankrijk – Nederland op het programma, en dan gaan de gedachten automatisch terug naar de ontluisterende 4-0 nederlaag van een jaar geleden.

“Dit Nederlands elftal is weer een stuk anders dan toen. We zijn aan het bouwen aan een goed, jong team, met een aantal spelers die bij grote clubs spelen. Samen moeten we dit nieuwe Oranje gaan dragen, ik ga dat niet in mijn eentje doen. Het is juist goed dat we elkaar aanvullen en helpen, denk ik. Met mijn kwaliteiten hoop ik daar ook een bijdrage aan te leveren.”

Hoe Oranje vanavond tegen Frankrijk speelt maakt Depay weinig uit: “Ik denk dat ik in verschillende systemen kan spelen. Maar ik ben geen ‘vaste’ spits. Ik varieer meer, daar voel ik me het lekkerst bij. Die vrijheid bevalt me goed, daar kan ik gevaarlijk mee zijn, en zo speel ik ook vaak bij mijn club Olympique Lyon.”

In Oranje speelt Memphis ook op die manier. “Tegen Peru kon ik goed de ruimtes benutten, ik stopte er veel energie in, denk ik. Als je er dan ook nog twee kunt inschieten, geeft dat een lekker gevoel.”

Lees meer over: , ,