Vlag van Nederland

Het duel in de Nations League tussen Frankrijk en Nederland zal vanavond om 20.45 van start gaan in het Stade de France in Parijs. Het is de 27e keer dat beide landen elkaar treffen, waarvan de laatste ontmoeting een jaar geleden is. Oranje verloor destijds kansloos met 4-0 van de Fransen in de WK-kwalificatie.

Frankrijk kroonde zich afgelopen juli tot wereldkampioen tijdens het WK in Rusland en bondscoach Didier Deschamps is op dezelfde voet verdergegaan. De bondscoach selecteerde voor de duels met Duitsland(afgelopen donderdag) en Nederland precies dezelfde spelers als tijdens het WK.

Opstellingen Oranje en Frankrijk

Afgelopen donderdag bleef Frankrijk in Duitsland op 0-0 steken in het eerste duel sinds dat WK. Een overwinning in het duel met Nederland is dus absoluut gewenst voor Les Blues. Naar alle waarschijnlijkheid zal Deschamps weinig aanpassen doen aan zijn opstelling, met onder meer Varane, Kanté, MBappé, Griezmann en Giroud in de basis. Met name bij de links- en rechtsback lijken er wel kansen te liggen voor Oranje, want daar heeft de Franse ploeg de minste sterke spelers staan.

Bondscoach Ronald Koeman heeft afgelopen donderdag met name in de tweede helft een sterk Oranje gezien. Dat had niet in de laatste plaats te maken met het invallen van Davy Pröpper en Frenkie de Jong. Het lijkt er dan ook op dat beide spelers tegen Frankrijk een basisplaats zullen krijgen. Achterin zal Tete de voorkeur krijgen boven Janmaat en centraal staan Virgil van Dijk en Mathijs de Ligt. Daley Blind zal vermoedelijk naar de linkerkant verkassen zodat er een extra mannetje op het middenveld bijkomt.

Depay en Babel zullen voorin het duo vormen en worden ondersteund door Quincy Promes, die afgelopen donderdag ook een prima indruk maakte.

De vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Frankrijk:
Cillessen; Tete, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Jong, Wijnaldum, Pröpper; Promes, Babel en Depay

Wil je het duel op TV volgen? Vanaf 20.20 uur zal NPO de voorbeschouwing starten en vanaf 20.40 wordt er live overgeschakeld naar het stadion in Parijs.

Lees meer over: , ,