Het is Oranje niet gelukt te stunten tegen wereldkampioen Frankrijk. In de kakelverse Nations League waren de Haantjes met 2-1 te sterk.

In de eerste helft viel niets af te dingen op dat resultaat. De Fransen vielen met man en macht aan en drukten het Nederlands elftal terug op eigen helft. Een slordige terugspeelbal van Quincy Promes bracht de Oranje-verdediging dusdanig in de problemen dat Kylian Mbappé eenvoudig kon binnenlopen. 1-0, en dat al na 15 minuten.

Hoewel Nederland daarna meer balbezit kreeg, dicteerde Frankrijk het spel. De ploeg van Ronald Koeman wist in de eerste 45 minuten geen kans te creëren.

In de tweede helft trok Frankrijk zich terug en kwam Nederland wat meer aan combineren toe. Hoewel dat in eerste instantie nergens toe leidde, lieten de Fransen de teugels net iets te veel vieren. Daardoor mocht Georginio Wijnaldum bijvoorbeeld uithalen in de 16 meter, maar hij schoot net voorlangs. Een paar minuten was het wel raak. Memphis Depay stoomde op vanaf rechts en gaf goed voor op Ryan Babel, die de bal subtiel achter doelman Alphonse Aréola legde.

Maar een punt was Oranje niet gegund. Niet lang na de gelijkmaker pegelde Olivier Giroud de bal achter een kansloze Jasper Cillessen. De goede Oranje-fase in de tweede helft zal Ronald Koeman in ieder geval niet ontevreden stemmen, al staat het wel met nul punten in de eerste wedstrijd van de Nations League.