Vlag van Nederland

Bondscoach Ronald Koeman moest afgelopen zondag in het duel met Frankrijk een harde keuze maken op zijn middenveld. Hij slachtofferde Kevin Strootman zodat hij talent Frenkie de Jong op kon stellen, en dat was best lastig:”Bondscoach word je niet om moeilijke beslissingen uit de weg te gaan.”

De bondscoach legt uit: “Frenkie de Jong diende zich heel nadrukkelijk aan en dan moet ik een keuze maken en doe ik dat ook. In het belang van het elftal. Niet dat het een gemakkelijke beslissing is.”

Het betekent echter abstoluut niet het einde van de interlandcarrière van Strootman: “Nee, ik hou hem er zeker bij. Hij kan een leider zijn in de groep, alleen koos ik tegen de Fransen voor een andere bezetting met De Jong en Davy Pröpper en dat had consequenties voor Kevin.”

De Jong speelde net als de tweede helft tegen Peru een puike partij tegen de Fransen: “Hij was niet onder de indruk van Frankrijk en zijn tegenstanders. Een jongen van 21 neerzetten, zijn debuut laten maken bij de wereldkampioen, dat kan een risico zijn. Maar dat durfde ik met Frenkie wel aan.”

Lees meer over: , ,