Vlag van Nederland

De Rode Duivels zullen morgenavond in het duel met Nederland niet op oorlogssterkte aantreden. De Belgen missen een paar spelers wegen blessures en zullen ook een deel van de reserves gebruiken tegen Oranje. Dat is tenminste wat bondscoach Roberto Martinez een dag tevoren aangeeft: “We gaan sommige spelers maar 45 minuten laten spelen. We gaan ook zes reserves gebruiken, maar gaan wel gewoon proberen te winnen.”

Martinez ziet wel de waarde van het duel met Oranje, maar de focus lag vooral op afgelopen vrijdag, toen Zwitserland werd verslagen: “Iedereen moet ook begrijpen dat het belangrijkste van deze interlandperiode de overwinning van vrijdag op Zwitserland in de Nations League was (2-1). Het is echter zeker niet zo dat we deze wedstrijd niet serieus nemen omdat ik enkele wissels doorvoer.”

De Belgische bondscoach is onder de indruk geraakt van de prestaties van Oranje: “Als je ziet wat Nederland bracht tegen Frankrijk, is dat positief voor hun toekomst. En als je dan nu ziet wat ze op de mat leggen tegen Duitsland. Ze hebben talentvolle jongeren als Frenkie de Jong en Matthijs De Ligt. Belangrijke spelers als Memphis Depay en Georginio Wijnaldum steken in goede vorm. De voetballers van Nederland spelen met hun hart en zijn heel dynamisch.”

Lees meer over: ,