Vlag van Nederland

Normaal gesproken zal Mathijs de Ligt vanavond tegen de Belgen zijn elfde interland spelen. De pas 19-jarige centrale verdediger ontmoet dan waarschijnlijk Romelu Lukaku, de beresterke spits van de Belgen.

De Ligt kijkt uit naar dat duel: “Dat wordt een heel mooie uitdaging. Lukaku is groot, sterk en heel snel: ik heb nog niet vaak tegen een vergelijkbaar type gespeeld. Dat betekent dat het maximale van me gevraagd zal worden. Ik verheug me daar op. Hoe beter de tegenstander, des te mooier”, zegt hij tegen AD Sportwereld.

De Ligt bereidt zich altijd zorgvuldig voor op confrontaties met zijn tegenstanders. “Dan kijk ik op YouTube nog extra beelden, om een zo goed mogelijk idee te krijgen van hoe een spits beweegt, positie kies. Van spitsen uit de eredivisie krijgen we beelden van de technische staf van Ajax, daar zijn meestal niet heel veel beelden van op internet te vinden. Maar bij dit soort spelers van de buitencategorie kijk ik ook altijd zelf nog even. Lewandowski en Lacazette vond ik heel goed, Lukaku hoort ook zeker tot die categorie.”

Bondscoach Ronald Koeman zag dat de Ligt het in de eerste helft tegen Duitsland lastig had, maar heeft alle vertrouwen in zijn pupil. “Iedereen kan wel eens een mindere fase hebben in een wedstrijd. Ook Matthijs. Maar als ik dan zie hoe hij dat na rust oppakt, ondanks wat foutjes in de eerste helft, dan vind ik dat ontzettend knap. En dat op die leeftijd, tegen zo’n sterke tegenstander.”

Lees meer over: ,