Vlag van Nederland

De ‘Derby der Lage Landen’ is, net als de vorige oefenwedstrijd tegen België, geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Beide doelpunten vielen in de eerste helft.

Het leek een moeilijke avond te worden voor Oranje, toen Dries Mertens binnen vijf minuten de 1-0 binnenschoot.

Hoewel de Rode Duivels in de beginfase kans op kans creëerden, bleef het bij die nipte voorsprong. Na 20 minuten kreeg de ploeg van Ronald Koeman wat meer controle op de wedstrijd en hield de bal langer in de ploeg. Na een fout in de Belgische defensie pikte Strootman de bal op en speelde af op Memphis. De aanvaller, wederom de beste man op het veld, wist basisdebutant Arnaut Groeneveld met een bekeken pass te bereiken. Die schoof de bal koel binnen.

Na rust werden er veel wissels doorgevoerd, zowel aan Belgische en Nederlandse zijde. Bij Oranje mocht onder andere Rosario zijn langverwachte debuut maken. Gescoord werd er niet meer, hoewel er aan beide kanten genoeg kansen waren voor een voorsprong. Misschien dat Nederland in de slotfase nog het meest recht had op de overwinning.

Maar ook met een gelijkspel tankt Oranje weer wat vertrouwen, na de knappe overwinning op Duitsland. Frankrijk is in november de eerstvolgende tegenstander in de Nations League, waarop in dezelfde competitie een duel tegen Duitsland volgt.

Lees meer over: ,