Vlag van Nederland

Het 1-1 gelijkspel tegen nummer één van de FIFA-ranking België was drie dagen na de 3-0 zege tegen Duitsland vooral het bewijs dat Oranje de echt beroerde jaren achter zich heeft laten liggen.

Koeman is dan ook tevreden na gisterenavond: “In het begin hadden we het wel moeilijk, maar dat kwam vooral door de geweldige aanval van de Belgen. Eden Hazard, Romelu Lukaku en Mertens creëerden uit pure klasse uit het niets kansen en Mertens maakte een fantastische goal. Daar kun je weinig aan doen, maar daarna kwamen we beter in de wedstrijd. We konden redelijk vaak de vrije man vinden en hadden diepte in ons spel. Na de openingsfase vond ik de wedstrijd redelijk in balans.”

Koeman vindt dat er een goed fundament onder Oranje ligt. “We krijgen volgende maand Frankrijk-thuis en Duitsland-uit in de Nations League. Veel mensen zullen vooraf gedacht hebben dat we maar één punt zouden halen in deze groep, maar we hebben er al drie en gaan er wellicht nog meer halen. Het allerbelangrijkste is dat we groepshoofd worden voor de EK-kwalificatie als we nog één of meer punten halen.”

Lees meer over: ,