Vlag van Nederland

Bondscoach Sarina Wiegman heeft haar opstelling voor de eerste ontmoeting met Zwitserland bekendgemaakt. De coach kiest opnieuw voor Loes Geurts onder de lat.

Daarnaast maakt Vivianne Miedema haar terugkeer in de spits. De aanvalster moest in het tweeluik met Denemarken Lineth Beerensteyn nog voor zich laten.

De verdediging wordt gevormd door Kika van Es, Dominique Bloodworth, Anouk Dekker en Desiree van Lunteren. Op het middenveld staan drie vertrouwde gezichten: Daniëlle van de Donk, Sherida Spitse en Jackie Groenen.

Miedema wordt in de aanval vergezeld door Lieke Martens en Shanice van de Sanden. De wedstrijd tussen Nederland en Zwitserland begint om 20:00 uur en is live te zien op Veronica. Het duel is ook live te volgen via ons liveblog.

 

Opstelling Nederland: Geurts, Van Es, Bloodworth, Dekker, Van Lunteren, Van de Donk, Spitse, Groenen, Martens, Miedema, Van de Sanden

Opstelling Zwitserland: Thalmann, Maritz, Bühler, Kiwic, Crnogorcevic, Wälti (C), Bernauer, Aigbogun, Tschopp, Lehmann, Reuteler

Lees meer over: