Vlag van Nederland

Aanvaller Javairo Dilrosun is debutant in de selectie van het Nederlands elftal. Zijn goede prestaties bij zijn club Herta BSC zijn ook bondscoach Ronald Koeman niet ontgaan. Daardoor kan hij mogelijk zijn debuut in Oranje maakt tegen Duitsland, het land waar hij momenteel zelf voetbalt.

De aanvaller is echter ambitieus: “Maar het liefst maak ik drie dagen eerder tegen Frankrijk mijn eerste minuten. Hoe eerder hoe beter.”

Dilrosun vernam het nieuws via zijn ouders: “Mijn ouders belden me op. Zij hebben namelijk toegang tot mijn mail en keken eerder dan ikzelf.” In de mail stond een felicitatie voor de debutant: “En verder stond daar alle informatie in die ik moet weten voor maandag.”

De ouders van de buitenspeler waren meer dan trots op hun zoon: “Ze waren in tranen. Ik was ook geraakt. Het is een mooi moment voor mij, maar ik was niet in tranen. Ik krijg veel berichten van vrienden en familie, maar ik moet ook gewoon trainen en voorbereiden op de wedstrijd van morgen”, aldus Dilrosun die ook direct zijn oma belde, met wie hij een hele goede band heeft: “Ze was ook in tranen. Oma en ik hebben een heel bijzondere band. Ik sliep daar vaak als kleine jongen, omdat ze precies voor het voetbalpleintje woonde.”

Het eerste puntje waar hij wel tegen opziet is dat hij maandag een liedje mag gaan zingen: “Ik kreeg net een berichtje van Steven Bergwijn met de vraag of ik mijn liedje al heb klaarliggen. Ik denk dat het een nummer van Drake wordt. Ik hoop niet dat ze het gaan filmen.”

Lees meer over: , ,