Vlag van Nederland

PSV-spits Luuk de Jong is flink op dreef de laatste weken. Hij scoorde afgelopen zaterdag alweer zijn tiende en elfde doelpunt van het seizoen in de eredivisie en ook in de laatste twee Champions League-wedstrijden was hij trefzeker.

Toch is zijn rol bij Oranje voorlopig die van pinchhitter: “Die respecteer ik zeker. Dat heb ik ook besproken met bondscoach Ronald Koeman. Het is fijn om daar met hem over te praten. Maar ik ben ook topsporter, dus wil altijd spelen”, aldus De Jong, die zich vandaag in Zeist meldt voor de wedstrijden in de Nations League met Frankrijk(vrijdag) en Duitsland(maandag).

Als het goed gaat is de Jong dus eigenlijk niet nodig: “Het zou mooi zijn als ik daar nog wat kan laten zien. Iedereen weet wat mijn rol is. Aan de ene kant hoop ik dus dat ik er niet in kom, want dat zou betekenen dat we achter staan. Maar als het moet, dan wil ik wel wat laten zien.”

De Jongs sterkste punt is zijn kracht in de lucht, zo getuigt ook zijn goal tegen Tottenham vorige week: “Dat is echt een kwaliteit van mij. Om die ballen zo te timen, dat vind ik zó lekker. Dat heeft denk ik ook zeker met de volleybal-achtergrond van mijn ouders te maken. Het liefst krijg ik elke bal zo in de zestienmeter.”

Lees meer over: ,