Vlag van Nederland

Als het aan bondscoach Ronald Koeman ligt dan maakt Javairo Dilrosun komende week zijn debuut voor het Nederlands elftal. Dat zei onze bondscoach vanmiddag op de persconferentie. “De kans is groot dat hij minuten maakt, ja.”

De trainer van Hertha BSC was afgelopen weekend nog kritisch op Dilrosun: “Ja, zijn trainer is kritisch op hem. Maar wij hebben Javairo aan het werk gezien. Arnaut Groeneveld is geblesseerd en hij is zijn vervanger. De berichten vanuit Jong Oranje over hem waren positief. Ik heb hem zaterdag op televisie gezien. Hij toont dat hij een talent is. En ik ga deze lieve jongen leren kennen. Lieve jongen? Zo kwam hij wel binnen.”

Koeman ging ook in op andere spelers die weer wel of niet bij Oranje zitten, waaronder Kenny Tete: “Ik was blij dat Tete weer twee wedstrijden heeft gespeeld. Bij Oranje heeft hij goed gespeeld en dat vind ik belangrijk. Ik vind Tete de meest complete rechtsback van mijn hele lijstje.”

Promes is daarentegen een lastig verhaal voor Koeman: “Ik vind Promes niet zo goed in Oranje als bij zijn club. Hoe dat kan, is moeilijk te zeggen. Ik vond zijn invalbeurt tegen België beter dan daarvoor. Voor hem is het belangrijk dat hij nog meer gaat spelen bij Sevilla. We zijn ook gaan kijken naar Davy Klaassen bij Werder. We kijken weer naar hem en dat hebben we een tijd niet gedaan.”

Koeman geeft ook aan waarom hij Ruud Vormer van Club Brugge niet heeft geselecteerd. “We hebben op de plek waar ik hem liet spelen geen middenvelder staan, maar meer een aanvaller.”

Lees meer over: ,