Vlag van Nederland

Aanvoerder Virgil van Dijk staat met het Nederlands elftal vrijdag en maandag voor de taak om zich via de Nations League-wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland te handhaven in de hoogste divisie van het nieuwe toernooi. De centrale verdediger van Oranje merkt dat de stemming rondom zijn team steeds positiever wordt.

Van Dijk tegenover de camera van de NOS: “Er zijn wel momenten dat het rustig is geweest, maar niet zo rustig als nu. We hebben een uitstekende interlandperiode achter de rug en willen die lijn natuurlijk doortrekken tegen Frankrijk en Duitsland.”

Dat zal echter niet makkelijk worden, ondanks de ruime 3-0 zege tegen Duitsland vorige maand: “We spelen weer tegen de wereldkampioen en nog steeds Duitsland. Dat wordt hartstikke lastig. Van tevoren verwachtte iedereen dat we derde en laatste zouden worden in deze groep. De situatie is nu iets anders. We hebben het een beetje in eigen hand. Het worden mooie potjes.”

Volgens Van Dijk heeft bondscoach Ronald Koeman een belangrijke rol in de wederopstanding van Oranje. “Vanaf het moment dat hij is begonnen zijn we met z’n allen een nieuwe weg ingeslagen. Alles gaat met kleine stapjes. Het ziet er positief uit.”

Lees meer over: ,